maandag 19 december 2011

Waarom zou je bloggen?

Voor veel mensen is het tegenwoordig gebruikelijk in Nederland dat je na je middelbare school een vervolgopleiding gaat volgen op welk niveau dan ook. Men gaat er van uit dat jij (al dan niet op sloffen of met hindernissen) je examen haalt en al weet wat je gaat doen. Ook ik had 2 jaar voor mijn examen al een idee wat ik wilde doen. Iets met dieren en op HBO niveau, want ik zou mijn HAVO examen halen. En dat deed ik ook en ik ging studeren. Het ging over iets wat ik leuk vond, maar er was tijdens mijn middelbare school een zaadje geplant dat niet alleen over kennis ging. Dat klink vast heel spiritueel, maar zo is het niet hoor. Ik leerde op mijn vrije school (antroposofisch dus) meer over kunst. Zo heb ik de hele geschiedenis van kunst in een redelijke vogelvlucht gehad en heb ik ook geleerd om met verschillende materialen en attributen te werken en ik leerde mezelf beter kennen. Expressie is niet het mooiste en meest realistische kunstwerk maken, maar expressief zijn en soms (eigen) grenzen verleggen. Zo begon ik meer te schilderen en te tekenen en kwam er een mooie camera voor foto's. Gewoon voor de hobby, want het niveau was nog niet echt hoog, maar je moet ergens beginnen natuurlijk.

Nu ik zo met mijn opleiding bezig ben begint het zaadje groter en groter te worden en worden de dromen helderder. Een eigen boek, schilderen verkopen, foto's laten afdrukken en op groot formaat verkopen. Dromen kan altijd en kan zeker geen kwaad, maar het blijven dromen als je niks doet. En daarom deze weblog. Gewoon om in stappen te volgen hoe ik mijn zoektocht ga vervolgen. Word ik een kunstenaar of ga blijft het een hobby. Kan ik mijn geld verdienen met creatief zijn of blijft het een soms betaalde hobby of stap ik er zelf vanaf. Ik weet het niet, maar deze zoektocht (weer zo spiritueel) gaat beginnen.

Hopelijk zijn er mensen die mij willen steunen of me juist van mijn idee af willen brengen. Beide kan goed zijn en ik weet ook nog niet wat ik precies wil, dus elk inzicht is welkom.

1 opmerking:

  1. Dapper dat je deze stap zet. Ik heb tijdens en na mijn Havo altijd geweten dat ik kunstenaar wilde worden, alleen heb ik hiervoor nooit de steun gehad van bijvoorbeeld leraren. Het is namelijk een hele harde wereld en nee rijk word je er niet van. Toch ben ik gelukkig en dat is me veel meer waard. Ik hoop dat je je roeping vind. Ik werk nu partime en vul dat loon aan met mijn kunst. Suc6!

    BeantwoordenVerwijderen